Tukea sinulle, SLE:läinen tai läheinen

Vertaistukipuhelin:
Soita ma – ti klo 11 – 17 +358 45 108 8588

Keskustelua vertaistukihenkilön kanssa

Kaipaatko sinä vertaistukea? Haluatko jutella toisen henkilön kanssa, jolla on kokemuksellista tietoa samoista asioista, joita sinäkin olet käymässä läpi?

Voit olla yhteydessä Suomen Reumaliiton kouluttamiin vertaistukijoihin. He ovat olemassa juuri sitä varten. Ota yhteyttä heihin alla olevan lomakkeen kautta.

Vertaistukihenkilötoiminta on vapaaehtoista ryhmätoimintaa tai muunlaista tukitoimintaa. Siinä henkilöt, joita yhdistää yhteinen elämäntilanne, vamma tai sairaus, tukevat toisiaan jakamalla kokemuksiaan ja tuntemuksiaan.

Vertaistuki on kokemuksellista asiantuntijuutta, jonka perustana on luottamuksellisuus. Vertaistuen tarkoituksena on tuoda voimavaroja ja mielen virkeyttä arkeen ja sairauden kanssa elämiseen.

Vertaistukihenkilö

• on vaitiolovelvollinen
  • on ollut joskus samantyyppisessä tilanteessa kuin sinä nyt
  • on vierellä kulkija, myötäeläjä
  • haluaa auttaa sinua löytämään omat voimavarasi
  • on sitoutunut toimintaan sovitusti
  • tukihenkilöllä on oikeus lopettaa toiminta, mikäli hän sitä haluaa
  • ei ole ammattiauttaja
  • saa koulutuksen ja ohjauksen vertaistukihenkilönä olemiseen

Haluatko itsellesi vertaistukihenkilön?

• edistämään jaksamistasi
  • tukemaan paranemistasi/kuntoutumistasi
  • auttamaan sairautesi/elämäntilanteesi hyväksymisessä
  • kuuntelemaan
  • tuettavana saat tukea juuri silloin, kun sitä koet tarvitsevasi
  • saat opastusta juuri sinun ongelmaasi
  • voit luoda sosiaalisia suhteitasaat onnistumisen kokemuksia, ymmärrystä ja uusia näkökulmia

Käytettävissä olevat henkilöt

Kirsi Myllys

Kirsi toimii sekä valtakunnallisena että pääkaupunkiseudun vertaistukihenkilönä.

Marjatta Sykkö

Marjatta toimii sekä valtakunnallisena että pääkaupunkiseudun vertaistukihenkilönä.

Pia Huhtala

Pia hoitaa vertaistukipuhelinta. Hän on myös valtakunnallinen että Satakunnan alueen vertaistukihenkilö.

Elina Eklund

Elina toimii sekä valtakunnallisena että Etelä- ja Pohjois-Savo sekä Pohjois-Karjalan vertaistukihenkilönä.

Elina on myöskin yhdistyksen edunvalvontahenkilö.

Yhteydenotto vertaistukihenkilöön

Yhteyslomake