Pirjon tarina

Minä menin HYKS:in sisätautien poliklinikalle tutkimuksiin viitisen vuotta sitten. Pyörryin eräässä julkisessa tilaisuudessa ja minut vietiin ambulanssilla sairaalaan. Tutkimusten jälkeen selvisi, että minulla oli ollut sisäinen verenvuoto ja minut passitettiin HYKS:iin sisätautien poliklinikalle lisätutkimuksiin.

Siellä minulta löydettiin mm.vatsahaava ja Helicon-bakteeri, joka häädettiin kolmella eri antibiootilla. Lisäksi havaittiin kohonneet tuman vasta-aineet, leukopenia ja laktoosi-intoleranssi. Jouduin varsinaiseen koepyöritykseen: luuydinnäyte rintakehästä, tuberkuloosikoe, aidskoe, sydänfilmit jne. Lopuksi lääkäri totesi, että minulla on luultavasti SLE ja siirsi minut reumatautien poliklinikalle.

Reumalääkäri totesi taudin lieväksi ja arveli minun sairastuneen jo lapsena, mutta että se nyt vasta puhkesi ”aikuisiällä”. Eikä minua oikein muu vaivannutkaan kuin suunnaton väsymys jatkuvasti ja oikeastaan vieläkin sekä lievät niveloireet, vaikka lääkkeet ovat kyllä tuoneet helpotusta. Vuosi sitten minulla todettiin astma ja silmissä on glaukooma, mutta so what. Tähän asti on tultu vielä hyvinkin juttuun, ja kun minulla sattuu olemaan ns. traumaattinen lapsuus, ei senjälkeen mikään enää tunnu ihan hirveältä ja sitä paitsi olen 57-vuotias. Kehitysmaissa olisin jo kuollut, joten Herralle kiitos tästäkin kauniista kesäisestä päivästä.