SLE maailmalla

Maailmassa sairastaa lupusta tai SLE:tä ja sen sisarsairauksia noin 5 miljoonaa ihmistä.

Sitä ei voi nähdä päällepäin ja jokaisella sairastuneella on erilaiset oireet. Se, mikä on yhdelle hyvä ei taas sovi toiselle ollenkaan. Siinä eräs syy, miksi tähän sairauteen on esimerkiksi Suomessa vaikea saada diagnoosia.

Eri maiden yhdistykset tekevät parhaansa saadakseen SLE:n suuren yleisön tietoisuuteen.

Muutamia Lupus-järjestöjä

Lupus Europe

Euroopan kattojärjestö.

Lupus Foundation of America

Amerikan Lupus-järjestö.

Sivut ovat englanninkieliset

Lupus Australia

World Lupus Federation

Tietoa maailmalta

Orphanet

Orphanet on kaikille avoin verkkopalvelu, jonka tarkoituksena on jakaa luotettavaa, ajantasaista tietoa harvinaissairauksista ja -lääkkeistä. Esimerkiksi systeeminen lupus erythematosus, ORPHA:536.

ERN ReCONNET

Euroopan asiantuntijaverkosto, jonka alla SLE on.

– englanninkieliset sivut

“Sairastuin 1992-1993 vaihteessa tai sain silloin oikean diagnoosin monien väärien jälkeen. Olin silloin 14-vuotias. Minulla oli tulehduksia sydänpussissa, munuaisissa, nivelissä, keuhkoissa ja melkein joka paikassa. Olin hurjan väsynyt, peloissani ja kipuinen.”

Elina

Sairastunut